Mytherm : Στρατηγικές Επενδύσεις και Εξέλιξη σε Νέους Τομείς για Ολοκληρωμένες Λύσεις Θέρμανσης και Κλιματισμού

Γιατί να βάλετε Ηλιακό Θερμοσίφωνα

Γιατί να βάλετε Ηλιακό Θερμοσίφωνα

Η χρήση της ηλιακής ενέργειας για τη θέρμανση του νερού, είναι η βασική λειτουργία για έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Αποτελεί μια καινοτόμα, βιώσιμη λύση στον τομέα της παραγωγής ζεστού νερού, ειδικά στην Ελλάδα που έχει σχεδόν πάντα και παντού ηλιοφάνεια.

Αποτελείται από τον ηλιακό συλλέκτη και τη δεξαμενή. Ο ηλιακός συλλέκτης είναι η επιφάνεια όπου συλλέγεται και απορροφάται η ηλιακή ενέργεια και η λειτουργία του βασίζεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η δεξαμενή είναι ο χώρος που αποθηκεύεται το ζεστό νερό. Συνήθως, οι δεξαμενές για οικογενειακή χρήση έχουν χωρητικότητα 100-200. Οι πιο σύγχρονοι θερμοσίφωνες μπορούν να διατηρούν το νερό ζεστό για μεγάλα χρονικά διαστήματα και έτσι διατηρούνται αποθέματα ζεστού νερού για τις ημέρες με συννεφιά ή για τις νύχτες.

Γιατί να βάλετε Ηλιακό Θερμοσίφωνα

Οφέλη του Ηλιακού θερμοσίφωνα

Σε μια εποχή αυξημένης περιβαλλοντικής συνείδησης και οικονομικών προκλήσεων, η στροφή προς φιλικές προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτικές λύσεις αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτές τις ανάγκες, προσφέροντας πλήθος πλεονεκτημάτων για το νοικοκυριό σας.

  • Αυτονομία

 Απολαμβάνετε ζεστό νερό ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις ή τις διακοπές ρεύματος, εξασφαλίζοντας άνεση και υγιεινή. Με την εγγυημένη σταθερότητα στη θερμοκρασία του νερού, αποφεύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις και εξασφαλίζετε ότι θα έχετε πάντα την άνεση και την υγιεινή που χρειάζεστε. 

  • Αξιόπιστη τεχνολογία

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλιακών θερμοσιφώνων είναι η αξιόπιστη τεχνολογία τους. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια με μεγάλη επιτυχία ενώ τα χαρακτηριστικά τους βελτιώνονται συνεχώς.

  • Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας καλύπτει έως και 80% των αναγκών ζεστού νερού του σπιτιού σας. Με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, υπάρχει άμεσο και ορατό όφελος από τη μείωση των λογαριασμών του ρεύματος. Επιπλέον, αν συνδεθεί το κύκλωμα του ζεστού νερού με το κύκλωμα της θέρμανσης, θα γίνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων.

  • Ενίσχυση της αξίας του κτιρίου

Με την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα αυξάνεται η αξία του ακινήτου. Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας είναι ενημερωμένοι και προτιμούν πράσινες τεχνολογίες και ηλιακά συστήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων.

  • Μεγάλη διάρκεια ζωής

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κατασκευάζονται από υλικά υψηλής ποιότητας τα οποία τους καθιστά ανθεκτικούς στις καιρικές συνθήκες αλλά και ικανούς να παρέχουν εξαιρετική απόδοση. Εάν επιλέξετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα από μια αξιόπιστη εταιρεία και ακολουθείτε τις οδηγίες συντήρησής του, η διάρκεια ζωής του ξεπερνάει τα 20 χρόνια.

  • Εύκολη τοποθέτηση και ευελιξία

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ηλιακών θερμοσιφώνων είναι η εύκολη και γρήγορη εγκατάστασή τους από κάποιον επαγγελματία τεχνικό. Επιπλέον, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι ευέλικτοι καθώς μπορούν να προσαρμόζονται σε διάφορες κατασκευαστικές συνθήκες ή διάφορες αλλαγές και αναβαθμίσεις που προκύπτουν.

  • Ελάχιστη συντήρηση 

Ένα επίσης πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι ότι απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, συνήθως μια φορά το χρόνο και συνεπώς λιγότερα χρήματα. 

  • Οικολογική λύση

Συμπέρασμα

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες αποτελούν μια βιώσιμη λύση καθώς ο ήλιος είναι μια ανανεώσιμη και απεριόριστη πηγή ενέργειας όπου με τη χρήση του ελαχιστοποιείται η εκμετάλλευση των μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εφόσον, με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες δεν απαιτείται ηλεκτρικό ρεύμα ή καύσιμα, προστατεύεται το περιβάλλον και μειώνονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Επικοινωνία 

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να καλύψετε τις ανάγκες σας με προϊόντα Mytherm! Το δίκτυο συνεργατών μας συνεχώς αυξάνεται και επεκτείνεται . Μπορούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες λύσεις για τις ενεργειακές σας ανάγκες μέσω τον συνεργατών μας. Οι συνεργάτες μας είναι εξειδικευμένοι στην συντήρηση και εγκατάσταση των προϊόντων μας και είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν με συμβουλές για το ποιο σύστημα ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι σας.

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέρος του δικτύου μας ή να μάθετε πώς μπορείτε να προμηθευτείτε τα προϊόντα μας μέσω του τοπικού σας καταστήματος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε σε κάθε βήμα και να εξασφαλίσουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση για τις ανάγκες σας.

Περισσότερα Άρθρα

Ανακαινίζω – Νοικιάζω 2025

Ανακαινίζω – Νοικιάζω 2025: Μια Νέα Ευκαιρία για Ιδιοκτήτες Κατοικιών

Το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ιδιοκτήτες κατοικιών να ανακαινίσουν τα ακίνητά τους με επιδότηση και να τα προσφέρουν στη μακροχρόνια

Διαβάστε Περισσότερα»
Αναβαθμίζω το Σπίτι μου 2025

Αναβαθμίζω το Σπίτι μου 2025 : Χαμηλότοκα Δάνεια και Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Το νέο πρόγραμμα “Αναβαθμίζω το Σπίτι μου 2025” έρχεται να δώσει μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών μέσω χαμηλότοκων δανείων με πλήρη

Διαβάστε Περισσότερα»